Acest model de rulouri se monteaza o data cu ferestrele si este recomandat mai ales celor care au prevazut din costructie un gol deasupra ferestre pentru caseta ruloului.

Acest model se incadreaza din punct de vedere estetic mai bine in golurile lasate ferestrelor datorita constructiei lor ,neschimband aspectul uniform si drept al acestora, caseta fiind de obicei ascunsa.

Ca si elemente costructive se disting caseta ,capacele si ghidajele din pvc(dar si aluminiu) si covorul de lamele din aluminiu.Datorita folositii componetelor din pvc pentru caseta si ghidaje se pot obtine culori identice cu cele ale tamplariei datorita infolieri cu RENOLIT.

Actionarea manuala standard este cea cu panglica!

Optionalele pentru acest tip de rulouri sunt:

-inchidere pe ultima lamela cu broasca

-actionarea cu manivela, cu arc sau electrica

-actionarea cu telecomanda

-diversi senzori (de vand, de soare, etc)

Instructiuni de instalare

Cum se iau masuratorile pentru montajul deasupra tamplariei?

Pentru rulourile cu caseta suprapusa exista doua situatii de care trebuie sa se tina cont pentru stabilirea dimensiunii lungimii care se transmite in executie:

Cota de Caseta

Caseta este egala cu lungimea tamplariei peste care se suprapune, dar ghidajele laterale ale ruloului sunt retrase cu cate 1cm (10mm) din fiecare extremitate spre „sticla”

Cota de Ghidaje

Caseta depaseste lungimea tamplariei cu cate 1cm (10mm) de fiecare parte, dar ghidajele laterale ale ruloului sunt aliniate la rama tamplariei

Atentie!

Sunt clienti care transmit cotele tamplariei, fara a lua in considerare dimensiunea casetei. Trebuie clarificat acest aspect pentru ca altfel rezulta erori in productie – ghidajele mai scurte si lipsa lamele in covor.

In mod practic la inaltimea tamplariei se aduna inaltimea casetei:

Hrulou=Htamplarie+Hcaseta (Hcaseta poate fi 170mm sau 210mm)

Pentru rulourile singulare (un rulou intr-o singura caseta) dimensiunile transmise spre executie sunt:

Cota de caseta – dimensiunea transmisa in executie pentru lungimea ruloului este lungimea tamplariei, adica: Lrulou=Ltamplarie (mm)

Cota de ghidaje – dimensiunea transmisa pe comanda de executie pentru lungimea ruloului este: Lrulou=Ltamplarie+20mm

Pentru mai multe rulouri in aceeasi caseta dimensiunile transmise sunt cele care tin cont de configuratia tamplariei, mentionand insa pe comanda situatia dorita: cota de caseta sau cota de ghidaje.

Se impun urmatoarele precizari:

Daca se doreste ca lungimea totala a ruloului (a casetei comune, masurata la exteriorul capacelor) sa fie egala cu aceea a tamplariei, se mentioneaza pe comanda cota de caseta, indicandu-se cotele care delimiteaza fiecare rulou in parte; suma lungimilor rulourilor trebuie sa fie egala cu lungimea totala a tamplariei; in acest caz rulourile de pe extreme vor avea ghidajele retrase cu 1cm (10mm) spre interiorul tamplariei

Daca se solicita ca ghidajele sa fie aliniate la rama tamplariei se vor indica dimensiunile din tabloul de tamplarie, mentionand pe comanda cota de ghidaje; in aceasta situatie lungimea totala a casetei comune depaseste cu 20 mm lungimea totala a tamplariei.

Cum se monteaza deasupra tamplariei?

Rulourile cu caseta suprapusa se fixeaza deasupra tamplariei, iar caseta este orientata intotdeauna catre interior. Partile casetei se imbina prin clipsare intre ele si se fixeaza cu holtsuruburi de capacele laterale.

Pe partea inferioara a casetei se prinde un profil care permite clipsarea casetei de tamplarie.