Pe langa ferestre termopane sau jaluzele verticale puteti aplica ferestrei dvs si rulouri exterioare. Aceste rulouri exterioare se pot pune pe orice fel de tamplarie, respectiv tamplarie aluminiu, tamplarie pvc cu geamuri termopan, usi garaj rulou, usi exterior deoarece pe usi interior nu are sens. In cazul in care nu veti sa aplicati pe tamplaria deja existenta atunci veti folosi niste glafuri exterioare care se pun putin distantate de fereastra.

Trebuie sa stiti ca rulourile exterioare au rol protector pentru termopane. Astfel rulourile exterioare sunt construite astfel incat sa protejeze termic si fonic, reusind sa reduca zgomotul cu aproximativ 10 decibeli. De altfel pot obtura complet sau partial lumina din camera si pot fi dotate cu yala antiefractie. Ca o adaugire, rulourile exterioare pot fi dotate si cu plasa impotriva insectelor, o alta dotare ar fi motorizarea ruloului, deci contralarea lui prin telecomanda si nu in ultimul rand trebuie sa stiti ca se monteaza usor si fara a se face mizerie sau sa fie afectata tamplaria ferestrei.

In principiu pentru aplicare rulouri exterioare este nevoie de 3-5 zile si in functie de firma care le aplica puteti beneficia de o garantie cuprinsa intre 36 de luni si 42 de luni, iar in ceea ce priveste durata de folosire a rulourilor exterioare aluminiu, aceasta este in general cuprinsa intre 20-25 de ani.

Rulourile exterioare variaza in functie de materiale, culoare, dimensiuni si alte asemenea caracteristici. Iar in privinta materialelor din care sunt facute avem rulouri exterioare aluminiu si rulouri exterioare pvc. Intre rulouri exterioare aluminiu si rulouri exterioare pvc exista o diferenta de justificata de faptul ca cele din aluminiu au o durata de exploatare mai mare decat rulouri pvc si pot fi aplicate pe orice fel de tamplarie.

In ceea ce priveste pret rulouri exterioare in functie de dimensiuni trebuie sa stiti ca daca rulouri aluminiu sunt mai mari, pretul/mp va scadea, iar daca vorbim de mai mici, va fi mai mare. Deci pretul rulouri exterioare nu este fix.
Tot in ceea ce priveste rulouri exterioare trebuie sa stiti ca pentru culorile alb sau maro costul va fi cu cu aproximativ 30% mai mic decat pentru alte culori ale rulouri exterioare, cum ar fi imitarea culorii lemnului.

Un aspect foarte important si care va usura calculele dvs este acela ca pe acest site exista modalitati online de calculare pentru rulouri exterioare.