Daca in zilele noastre un apartament ce nu are montata tamplarie pvc pentru izolatie este deja un caz rar, rulourile exterioare nu sunt la fel de comune, desi beneficiile pe care le aduc sunt cel putin la fel de importante. Specialistii recomanda ca atunci cand montati tamplarie pvc sa faceti un efort suplimentar si sa prevedeti in buget si rulourile exterioare. Pe langa faptul ca acestea va vor proteja investitia in tamplaria pvc, ele aduc si alte beneficii cum ar fi:

  • rulourile exterioare va protejeaza de lumina soarelui
  • va feresc de privirile indiscrete ale vecinilor
  • izoleaza termic locuinta atat vara cat si iarna
  • va ofera o protectie suplimentara antiefractie
  • prelungeste durata de viata a tamplariei existente
  • imbunatatesc aspectul exterior al locuintei dumneavoastra

Confort

Deoarece sunt montate la exterior, au avantajul de a stopa ploaia si zapada inainte ca aceasta sa ajunga pe geam. Izoleaza foarte bine fonic (o montare buna care sa asigure imbinarea perfecta a elementelor poate scadea zgomotul din exterior cu pana la 10dB) si de aceea sunt perfecte pentru cei ce nu doresc sa fie deranjati de zgomotul generat de traficul de afara sau cei care lucreaza in tura de noapte.

Mai mult, izolarea termica pe care o ofera va va mentine caldura in apartament pe timp de iarna si va va asigura un mediu racoros pe timp de vara, diminuand astfel cheltuielile pe care le aveti cu intretinerea apartamentului.

Rulouri exterioare

Rulouri exterioare

Siguranta

Rulourile exterioare transforma locuinta dumneavoastra intr-un obiectiv greu de patruns pentru infractori. Rulourile exterioare sporesc timpul necesar pentru a patrunde in locuinta si de aceea cei mai multi infractori au tendinta de a evita aceste case. Este cunoscut faptul ca intotdeauna infractorii prefera obiectivele usoare, cu risc minim.

Mai mult, exista sisteme de rulouri antiefractie ce nu pot fi patrunse de catre acestia (sistemul se blocheaza automat datorita lamelelor autoblocante, iar rezistenta lor la lovire sau taiere este foarte mare). O alarma nu este suficienta intotdeauna, deoarece de multe ori se intampla ca ea sa fie dezactivata sau mai grav, dumneavoastra sa fiti in locuinta cu alarma oprita. Rulourile pot fi dotate si cu yala, sporindu-se astfel protectia antiefractie.

Standard rulourile exterioare din aluminiu sunt actionate cu snur sau panglica dar la cerere ele pot fii dotate cu motor ce poate fi actionat cu buton sau cu ajutorul unei telecomenzi

In pretul standard puteti alege intre culorile alb, argintiu, gri, maro si maro inchis, iar optional pentru orice culoare dorita din gama RAL. Rulourile exterioare pot fii dotate cu plasa impotriva insectelor. Aceasta este tip rulou si se strange in interiorul carcasei.

Rulourile exterioare au o durata de viata foarte indelungata (20-40 ani pentru rulourile exterioare din aluminiu), in cazul in care sunt intretinute si manevrate corespunzator.